concurs.jpg

Воссис выль столöвöй

Ноябрь 12 лунö Кöрткерöсын воссис выль столöвöй. Миян корреспондент шыöдчылiс столöвöйса производствоöн заведуйтысь Н. И. Вишератина дорö юалöмöн, мый налы кажитчö сэнi да кыдзи лоö котыртöма уджсö. Со мый висьталiс Нина Ивановна:

- Медводз колö пасйыны, мый танi эмöсь торъя цехъяс. Асланыс цех пусьысьяслöн, торйöн кондитеръяслöн да кöдзыд закускаяс лöсьöдысьяслöн, яй-чери гöтöвитан да овощнöй цехъяс.

Быд цехö локтö пöсь и кöдзыд ва. Эм торъя кухоннöй да столöвöй пöсудаяс мыськанiнъяс. Быд цехын жö аслыс колана оборудование.

Производствоöн веськöдлысь висьталöмкöд тшöтш и петкöдлö.

- Со кухняын кык электроплита, йöз пузьöдöм вылö электрокотёл, электрическöй жаритчан пач, электротитан. Сёян сеталанiнын первой блюдояслы куим юкöна мармид, кöнi сёяныс пыр шоналö. Сэтшöм жö мармир сувтöдöма мöд блюдояс вылö.

Кондитеръяслы лöсьöдöма куим юкöна жаритчан да пöжасян цех, кык электродуховка.

Н. И. Вишератина кухнясянь сёян залö петiгмоз висьталiс:

- Удобнö выль столöвöйöн лоö оз сöмын сэнi уджалысьяслы, но и сёйысьяслы. Танi оз нин ковмы сулавны кык öчередь, кыдзи водзсö, а быдöн вермас босьтны налы колана сёян, а мынтысяс бöрас.

Тадзи öдйöджык кутам обслуживайтны столöвöйын сёйысьясöс.

Танi жö кутас уджавны буфет.

Нина Иваноывна дженьыдика висьталыштiс сiдз жö асланыс уджалысьяс йылысь.

- Медважся уджалысьяс миян А. В. Вишератина да В. А. Прокушева. Но эмöсь и нёльöд да витöд разряда пусьысьяс, кыдзи Т. М. Попова, А. В. Вишератина да Галя Яцула. Коймöд да нёльöд разряда кондитеръяс Ф. И. Уляшева да Н. Ф. Малева. Т. В. Пучинская уджалö кондитерскöй цехын жö. Май тöлысьын сiйö сiдз жö сдайтас разряд вылö

Медбöрын Нина Ивановна шуис:

_ Дерт, выль оборудование дорын сьöкыдлунъяс эмöсь на, но уджавны позьö танi, медым бура обслуживайтны райцентрса, а сiдз жö миянö волысь гöстьясöс. Регыд кутас уджавны рытъя ресторан.

Звезда, 1969, 15 ноября

Открылась новая столовая

12 ноября в Корткеросе открылась новая столовая. Наш корреспондент обратился к заведующему производством столовой Н.И.Вишератиной, с вопросом, что им нравиться и как организована работа. Вот что рассказала Нина Ивановна:

- Сначала надо отметить, что тут есть отдельные цехи. У поваров свой цех, отдельный – у кондитеров и изготовителей холодных закусок, цех приготовления мяса и рыбы, овощной цех.

В каждый цех поступает горячая и холодная вода. Есть отдельная посудомоечная для кухонной и столовой посуды. В каждом цеху есть необходимое оборудование.

Заведующий производством одновременно показывает цеха.

- Вот в кухне две электроплиты, электрокотел для варки, электрическая печка для жарки, электротитан. В месте раздачи еды для первых блюд трехсекционный мармит, где еда постоянно разогревается. Такой же мармит стоит и для вторых блюд.

Для кондитеров установлены трехсекционный цех для жарки и выпекания, две электродуховки.

По пути из кухни в столовую Н.И.Вишератина рассказала:

- В новой столовой будет удобно не только работникам, но и посетителям. Здесь не надо будет отстаивать 2 очереди, как раньше, а каждый может выбрать себе еду, а заплатить потом.

Так быстрее будем обслуживать посетителей столовой.

Здесь будет работать буфет.

Нина Ивановна кратенько рассказала о своих работниках.

- Самый старый работник у нас А.В.Вишератина и В.А.Прокушева. Но есть и повара 4 и 5 разрядов, такие как Т.М.Попова, А.В.Вишератина и Галя Яцула. Кондитеры 3 и 4 разрядов Ф.И.Уляшева и Н.Ф.Малева. . Т.В.Пучинская тоже работает в кондитерском цехе. В мае она будет сдавать на разряд.

Напоследок Нина Ивановна сказала:

Конечно, есть еще проблемы с новым оборудованием, но работать можно здесь так, чтобы хорошо обслуживать и местных жителей, и гостей. Скоро будет работать вечерний ресторан.

Новости